Please set your Main Menu on the Appearance > Menus page. For more information please read the documentation.

Tävla i poesi

 

Compete in PoetryPrecis som med allt annat så har poesi utvecklats till att vara något som folk tävlar i. Egentligen kommer det inte att finnas en chans att föra någon form av tävling inom detta stora område, då det finns så många olika sätt att uttrycka sig och att det finns så många olika smaker. Trots detta finns det massor av poesitävlingar där det handlar om att skriva det som folk tycker mest om, samt även att vara bra på att läsa upp det med den inlevelse som krävs för att beröra andra på det känslomässiga planet. Detta är inte något som är lätt.

Naturligtvis kommer det att finnas olika typer av tävlingar som ligger på olika nivåer. Att tävla i poesi är dock inget som kommer att vara något att rekommendera för nybörjare. Här kommer det att finnas en luttrad skara människor som bedömer din poesi ganska så hårt om de inte uppskattar den. I det fallet kan den som inte har erfarenheten av att ta kritik för sina verk, lätt komma att tappa intresset för något som kunde ha förgyllt livet. Hur som helst är det många som tävlar och lyckas bli kända på den vägen.

Det kommer dock att finna tävlingar som alla kan vara med i när det gäller poesi. Detta är när du har valt att vara medlem i en poesiklubb. Här kommer alla att vara vänner och du kommer inte att behöva vara rädd för att misslyckas. Istället kan du som inte gör så bra ifrån dig istället ta hjälp av den som vinner för att ta ytterligare ett steg i världen som handlar om att kunna skriva uppskattade dikter. På det planet kan tävlingar i poesi faktiskt fylla ett visst syfte och vara bra för alla. Är du bra på att skriva kommer naturligtvis tävlingar att vara något som roar dig mycket.